Klimatim
Airconditioning Warmtepompen Ventilatie Zonne-energie Referenties

Woningventilatie

 Woningventilatie is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de bouw van een woning . Het is niet alleen een verplichting maar ook een noodzakelijk gegeven. De huidige isolatienorm maakt het noodzakelijk ons huis op een degelijke manier te ventileren. Wanneer men niet zou ventileren is de kans groot dat men binnen afzienbare tijd problemen krijgt met vocht en schimmels , die op hun beurt gaan zorgen voor ziektes en bacteriën.

Ventilatiesystemen bestaan er in verschillende vormen gaande van systeem A tot D . Wij beperken ons echter tot de installatie van syteem C en D , met een voorkeur voor het systeem D.

Systeem C:

Het systeem C bestaat uit een mechanische afvoerventilator die de vervuilde lucht wegzuigt uit de natte kamers zoals de badkamer , keuken , was en bergplaats en de wc`s. Verse lucht dient hier dan de woning binnen te komen via roosters in de ramen. Het voordeel is dat het een vrij eenvoudig systeem is wat zich uitdrukt in de kostprijs . Het nadeel is dat je met dit systeem de koude buitenlucht binnenhaalt in de winterdagen via de ramen van de woning.

Systeem C+:

Het systeem C+ is van opbouw indentiek aan het gewone systeem C . Het onderscheid zich door de geautomatiseerde afvoerventielen. Deze worden gestuurd door een ingebouwde vochtsensor en/of een bewegingsdetectie. Hierdoor kan er dus energie bespaart worden in vergelijking met het standaard systeem C.

Systeem D:

Bij dit systeem is er een mechanische toevoer en een mechanische afvoer met een onderlinge warmteuitwisseling. Deze uitwisseling vind plaats in de ventilatiegroep. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat in de winter de koude buitenlucht word opgewarmd door de warme binnenlucht. Er is enkel een interactie van temperatuur , verse en vervuilde lucht komen niet in contact met elkaar. In de zomer zal wanneer nodig de automatische bypass in werking treden die de warmtewisselaar omzeilt . Zodoende kan er in de warme dagen tijdens de nacht frisse buitenlucht in de woning gebracht worden.

Ons aanbod van ventilatieunits is zeer uitgebreid en variërend in verschillende vermogens. Voor het kanalennetwerk gebruiken wij het gerenomeerde Ventichape instortsysteem of de producten van Comair.

Onze installaties voldoen aan de huidige normen en worden gecalculeerd aan de hand van de vereiste debieten en voorgeschreven normen.

 

Afbeeldingen

Renovent_Excellent.jpg CMF14.jpg
Home
Over Klimatim
Referenties
Gratis prijsofferte
Contact
Airconditioning
Warmtepompen
Ventilatie
Zonne-energie
Copyright 2006 Klimatim.
Alle rechten voorbehouden.
Project by Webenhost
Mitsubishi Electric Diamond Partner     Mitsubishi Electric